Paradicsom leves
Hozzávalók
360 g sűrített paradicsomlisztcukororegánó
kemény sajt
Elkészítés
- Készítek egy enyhe (zsemlebarna színű) rántást 5 ek lisztből.
- Leveszem a tűzről és a sűrített paradicsomot hozzáadom, majd egy habverővel simára keverem
- Hozzá teszem az oregánót, belekeverem
- Lassan adagolva hozzáöntök 1-1.5 liter vizet és egyfolytában keverem, hogy csomómentes legyen
- Vissza teszem a tűzre. Amint felforrt adok hozzá cukrot és sót. Kóstolgatom!
- Ha a kívánt sűrűségűre főtt sajttal és sajtos pirítóssal tálalom
Rántás
Egy kisebb teflonos fazékba három evőkanál lisztet teszek és megöntöm olajjal (ne sokkal).
Ráteszem a tűzre, ha elkezd pirulni a liszt, zsemleszínűre pirítom, majd leveszem a gázról.
Egy nagy pohár tejfölt adagolok apránként és csomómentesre keverem vele.
Érdemes kézi habverővel, hogy egy picit folyósabb legyen. Adok hozzá fél pohár tejet. Azzal is elkeverem, és az ételhez adom.